Certificaat aanvragen

Veel gestelde vragen

 • Wat zijn de kosten van het Certificaat Sporthallen?
  De kosten van het certificaat bedragen € 275,- (excl. BTW) . Daarvoor wordt uw sporthal geïnspecteerd en bij een positieve beoordeling ontvangt u een certificaat en een gevelbordje.
 • Hoe lang is het Certificaat Sporthallen geldig?
  Het Certificaat Sporthallen is 2 jaar geldig. Na deze twee jaar vindt er voor € 125,- (excl. BTW) een herkeuring plaats. Daarna is het certificaat weer 5 jaar geldig.
 • Ik ben een sporthalbeheerder en ik zou ook controles uit willen voeren bij andere sporthallen. Waar kan ik mij aanmelden?
  Als uw werkgever hiervoor toestemming geeft, kunt u zich opgeven via het aanmeldformulier nieuwe controleur.
 • Hoe kan ik mijn sporthal aanmelden voor het Certificaat Sporthallen?
  U kunt uw sporthal aanmelden door het aanvraagformulier in te vullen.
 • Hoe gaat de procedure rondom het Certificaat Sporthallen precies in zijn werk?
  De stappen die doorlopen worden tijdens het proces leest u op de pagina Procedure.
 • Hoe wordt ervoor gezorgd dat alle controleurs op dezelfde manier de inspectie uitvoeren?
  Op het moment dat de controleurs zich aanmelden, wordt er een instructiedag georganiseerd. Daarna volgen de controleurs elk jaar een herhaalcursus, zodat het niveau gewaarborgd blijft.
 • Hoe zijn de uitgangspunten voor de inspectie bepaald?
  Tijdens een themadag met sporthalbeheerders zijn diverse uitgangspunten gepresenteerd en is gezamenlijk bepaald in welke mate deze punten belangrijk zijn. Op basis van deze uitkomst is het controleformulier ontworpen.
 • Mijn sporthal beschikt niet meer over het gevelbord dat wij bij de 1e keuring hebben ontvangen, kan ik dit bijbestellen?
  Na goedkeuring van de 1e keuring ontvangt u naast een ingelijst certificaat ook een gevelbord. Mocht u een gevelbord bij willen bestellen dan kunt u een e-mail te sturen naarcertificaatsporthallen@sportengemeenten.nl. De kosten hiervoor zijn € 27,50. Bij de aanvraag van een herkeuring heeft u ook de mogelijkheid om een gevelbord bij te bestellen.
 • Waar kan ik terecht voor meer informatie?
  Voor meer informatie kunt u van maandag t/m donderdagochtend contact opnemen met het secretariaat van het ‘Certificaat Sporthallen’, Angelica Hosmus, telefoon 06 – 223 724 72 of mailen naar certificaatsporthallen@sportengemeenten.nl.